Kandidatforum

Driftsstatus
Discussion board
Show list
Enroll or leave group
List information
Administration
Dansk version
Operating status
Add new information to this blog.
In this blog we show information about the operation of our systems.
3. oktober 2023 Fejl på database serveren giver nedetid
Database genstart giver nedetid.
Mellem 9:30 og 10:20 var der ikke adgang til mail, kandidatforum, hjemmesider mm. Fejlen skyldes at database serveren skulle genstartes efter en fejl. Normalt tager dette under et minut, men i dag tog det en halv time. I forbindelse med genstart blev der gennemført tjek for om alle data er ok.

Mails kan blive leveret med en kort forsinkelse.

Jeg beklager fejlen.
Søren
14. marts 2023 Ny filserver til mail sat i drift
Ny mail server sat i drift.
I løbet af natten til tirsdag er de sidste mail konti blevet flyttet til den ny server.

Flytningen af webmail og kandidatforum.dk startede allerede for en uge siden. Det kan have medført mindre udfald i adgangen.

I forbindelse med flytning har vi også opgraderet vores spam filter. Det er derfor en god ide at holde øje med spam folderen. Mail ligger i spam-folderen i 30 dage før de bliver fjernet. Modtager du en mail som er spam i indbakken, så flyt den over i spam folderen. Herved vil spam filteret bruge den til at blive klogere af.

Jeg håber vi nu igen kan have stabil adgang.

Søren
webmaster@kandidatforum.net
1. februar 2023 Fejl på køling
Varm CPU giver nedetid.
I øjeblikket har vi desværre problemer med køling af den en server der bl.a. hoster nogle mail konti samt websiden. Når CPU’en bliver for varm er serveren sat op til at lukke ned, dette er nu sket nogle gange inden for de sidste uger. Det har indtil videre kun været om natten der var lukket ned. Om natten kører der forskellige jobs så som backup og oprydning.

Vi måtte desværre lukke serveren ned igen kl 9 for at skifte den defekte CPU køler, da serveren blev meget hurtigt varm. Kl 12:15 var serveren igen i luften. Nu med ny køler.

Der er allerede indkøbt en ny server som vi arbejder på at få sat i drift. Det tager desværre noget tid, da der er store datamængder der skal flyttes og en del ting som skal sættes op.

Mails som er sendt til dig mens serveren er nede er blevet leveret til en af de andre af vores servere og vil således blive leveret med en smule forsinkelse.

Jeg beklager mange gange de genere dette må medføre.

Mange hilsner
Søren
10. oktober 2022 Fejl i weekenden
En ændring i programkoden i sidste uge medførte fejl på bl.a. login siden i weekenden. Fejlen opstod i perioder og viste sig ved at give en 500 server fejl. Fejlen blev rettet mandag kl 9.

Mvh. Søren
29. september 2022 Ingen adgang til webmail
Ved 19-tiden opstod der fejl på webmailen som først var løst ved 0:15 tiden. Der var i tidsrummet ingen adgang til webmailen, der var dog fortsat muligt at tilgå mail via andre mail-klienter.

Vi beklager fejlen.
Søren
15. marts 2022 Ny filserver til mail sat i drift
Alle mail konti er i løbet af natten til tirsdag blevet flyttet til en ny filserver. I denne forbindelse har man kunnet opleve korte udfald i adgangen til e-mailen.

Bruger man IMAP til at læse mail kan det være nødvendigt at starte og stoppe mail klienten, men normalt vil klienten selv finde ud af det.

I forbindelse med flytning har vi også opgraderet diverse bagvedliggende services. Så som spam filtret er blevet opdateret. Modtager man alligevel spam i indbakken, så kan man med fordel flytte mailen til spam folderen, frem for at slette den. Herved vil dit personlige spam filter opdage at det var en spam mail og bruge den til at lære af. Husk også at se i dine spam folder med jævne mellemrum. Mail ligger i spam-folderen i 30 dage før de bliver fjernet.

Med den nye filserver har vi også fået mere plads, idet der samlet er 16 TB disk, hvoraf de 4TB er hurtige SSD diske. Alle diske er spejlet, dvs. kører raid-1, for at sikre data mod fejl på disken. Serveren er installeret med Debian 11 (bullseye).

Jeg håber vi kan få glæde af den nye server i mange år.

Søren
3. marts 2022: Fejl på login
Der har ikke været muligt at logge på mail, eller andre services. Fejlen skyldes en kombination af flere fejl. Som bl.a. medførte at den services som validerer brugernavn og password afviste alle nye forespørgsler og afviste login.

Fejlen blev rettet kl 8:00.

Der vil forekomme forsinkelse på levering af mails, da der bl.a. ligger knap 8000 mails i kø til afvikling. Køen var afviklet kl. 9. Der kan dog forsat være mails som ligger i andre systemer som bliver leveret med forsinkelse til os.

Vi beklager fejlen og de gener det har medført.
10. februar 2022: Korte afbrydelser af adgang til mail mm. i dag
Vi er desværre nød til at genstarte nogle af vores servere op til flere gange i dag. Dette skyldes at vi har brug for ekstra diskplads. Der vil derfor forekomme flere korte afbrydelser i adgangen til f.eks. mail og kandidatforum.

Mvh. Søren
webmaster@kandidatforum.net
9. februar 2022: Ny forbedret version af webmail
Fra i dag møder du en ny version af webmailen, som har mange nye og forbedret funktioner.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp så skriv til mig.

Mvh. Søren
webmaster@kandidatforum.net
11. oktober 2021: Diskfejl skaber nedetid
Den 11. oktober 2021 kl. 3:35 blev mail serverens diske låst for skrivning. Dette sker for at beskytte data, når et disktjek finder er fejl. Alle diske er spejlet på en anden disk (raid 1), Når dette spejl f.eks. ikke er ens låses disken, så administrator kan tage aktion for at rette fejlen.

Vi gik i gang med fejlretningen kl. 5:45. Kl. 8:25 var mail serveren igen tilbage i normal drift. Mails som er forsøgt sendt i mellemtiden vil normalt blive leveret med forsinkelse inden for et døgn. Vi beklager fejlen og de gener det har medført.
30. september 2021 Nyt SSL certifikat
Vores SSL udbyder har skiftet deres mellemliggende certifikat. Dette betyder at ens browser skal være opdateret, for at godkende at vores websider giver en sikker forbindelse. Det er tale om at man skal have opdateret ens rod-certifikater. Normalt vil dette ske ved at opdatere ens operativsystem eller ens browser.
Service på fiberforbindelsen natten til søndag den 26. september 2021
Arbejdet skulle gerne være afsluttet i løbet af søndag formiddag.
Vores leverandør på internet forbindelsen til serverne har meddelt at der natten til søndag gennemfører arbejde på vores forbindelse til internettet. Arbejdet skyldes arbejdet med den ny letbane i København. En stor del fiberforbindelser skal omlægges.

Vi har en backup forbindelse via mobilnettet, som gerne skulle sikre at vi kun får nogle korte udfald i forbindelsen. Men da det er mange som skal have omlagt forbindelsen er det ikke til at vide hvordan mobilnettet vil håndtere dette.

Arbejdet skulle gerne være afsluttet i løbet af søndag formiddag.

Mvh. Søren
6. august 2020: Brud på fiber til kandidatforums server
Ingen adgang til mail og hjemmesiden.
Ved 8 tiden i dag mistede serverne forbindelsen til internettet, dette skyldes at den fiber forbindelse vi er på var blevet gravet over. Ved 22-tiden havde teknikerne fået repareret skaden og serverne var på internettet igen. Mail som er forsøgt sendt i den mellemliggende tid vil blive leveret med forsinkelse.

Oplever du fortsat problemer så skriv til webmaster@kandidatforum.net

Søren
Edit info Create copy Translate Add info Access: All Responsible: List administrator
Created by Søren Erichsen at 11-10-2021
Last edited by Søren Erichsen on 12-10-2021
Kandidatforum
Driftsstatus

Administration
People enlisted
Create media album here
Add information of filesharing here
All administrationtools
Enlist
Edit informations
Discussion board
Edit list properties
Change startpage

Driftsstatus
Operating status
2020-08-06
2021-09-26
2021-09-30
2021-10-11
2022-02-09
2022-02-10
2022-03-03
2022-03-15
2022-09-29
2022-10-10
2023-02-01
2023-03-23
2023-10-03
Guides Operating status webmaster@kandidatforum.net